img
Blog

Jüpiter'in Gölgesi

img
Astrolog Yasemin
Jüpiter'in Gölgesi

Popüler astroloji’de BÜYÜK ŞANS olarak değerlendirilen Jüpiter gerçekten büyük şans mı acaba?

 

Popüler astroloji’de BÜYÜK ŞANS olarak değerlendirilen Jüpiter gerçekten büyük şans mı acaba?

Önce Jüpiter’i tanıyalım, sonrasında global Terazi döngülerinde neler yapmış onlara bir göz atalım.

Zeus’u hepiniz bilirsiniz Yunan tanrılarının büyük hükümdarı,. Jüpiter ise Roma pantheonu’nda  tanrıların büyük hükümdarıdır. Zeus’un, Cumhuriyet’le birlikte Roma’da kimlik kazanmış halidir.  Nordric mitlerinde ise Odin’dir. Uygur, Sümer, Mısır, Aztek  mitolojilerinde hikayeler birbirine benzer, isimler değişir. Yunan dininin etkisiyle Zeus’la bir tutulmuştur. Roma dininde.

Gökleri, gün ışığını, havayı, yıldırımı, şimşeği dolayısıyla tüm doğal güçleri yöneten Jüpiter’di. Roma devletinin koruyucusu olarak, Roma’nın kutsal tepesi Capitolium’da kurulu tapınağında en iyi ve en büyük olarak ibadet edilirdi. Yahudiliğin ve Hristiyanlığın çıkışına kadar halklar tanrıların korumasını kazanmak için onlara tapınaklar inşa etmişler ve tanrılar için fedakarlıklarda bulunmuşlardır. Erken Roma döneminde ve Cumhuriyetin ilk yıllarında din ve inanç halka güvence sağlardı.  Konsüller göreve başlamadan önce ona yakarmak zorundalardı, zafer kazanan başkomutanlar ilk kurbanlarını ona adarlardı. Jüpiter, Roma’nın dış ilişkilerini, uluslar arası anlaşmalarını koruyan tanrıydı. Hem tanrılar arasında otorite kurar, hem de devlet otoritesini ve disiplinini temsil ederdi. Ayrıca stator unvanıyla da düşmanın her türlüsünü ve Roma’ya yapılan saldırıları durduran da denirdi. Savaşarak kazanan değil, karşı tarafın moralini değiştirerek kazanan bir savaş tanrısıydı o. Şimşek ve yıldırım düşürmediğinse ise iyimserlik ve neşe verirdi.

 

Adalet tanrısı olarak ta bilinirdi. Tanrı Satürn ve Titanları devirmesinden sonra tüm tanrıların önünde taç giydi. J.A Garfield kitabında kaderin ve kararnamelerinin  bulunduğu altın kutunun, altın bir zincirle tahtına bağlı olduğundan bahseder.  En önemli özelliği ise metreslerinin ve çocuklarının sayısıdır. Bundan dolayı büyümeyi, çoğalmayı da temsil ederken, kız kardeşi ve karısı olan Juno’ya ihanetleriyle de aldatan yüzünü ortaya koyar. Sadakatsizliği ve kararsızlığıyla da Juno tarafından rezil edilir.

Jüpiter gezegenine baktığımızda ise dünyanın yaklaşık 11 katı büyüklüğünde, 16 tane Ay’ı olan bir gezegen görürüz. En büyük uydusu Ganymede bile Merkür’den büyüktür. Etrafında ise çok kalın bir gaz bulutuyla birlikte devamlı dönen zaman zaman büyüyüp küçülen bir kütle vardır. Görünebilen ise kırmızı minik noktasıdır.!!

Bu okuduklarınızla birlikte astrolojide Jüpiter’in neden şans, adalet, inanç, yargı sistemlerini temsil ettiğini ve neden her zaman bilgelik, şans ve destekleyici bir gezegen olmadığını biraz olsun anlatabilmişimdir umarım.

Jüpiter büyük döngülerdendir ve büyük gezegenlerle olan görünümleri son derece önemlidir. Plüto ile yaptığı görünümde pozitif düşünceyi, kararlılıkla karıştırır. Sıradan olaylarda, küçük kural düzenlemelerinde olduğu gibi davranır. Otoriteyle çatışmaya girer, kaybeder. Neptün’le yaptığı görünümde ise stratosferik hayallere bürünür. Uranüs ile şanslı ve usta bir kumarbaz olur. Satürn ile karşılaşması tuhaflıktır. İyimserlik ve kötümserlik arasında sapmalar, başarısızlıktan korkular yer alır. İdealizmle, gerçeklik arasında köprü kurmaya uğraşır. Fakat sonunda Jüpiter’in acımasız manik tarafı, gücü Jüpiter’in elinden alır.

Güneş veya Ay ile yaptığı görünümde pozitif yönü ise, hayattaki ve olaylarda ki gölge tarafın görünmesini engeller.

Günümüze geldiğimizde Jüpiter 10 Eylül 2016’da Terazi burcuna girdi. Bunlar büyük gezegenlerin dönemlere imza atan geçişleridir. Bizim için ise şimdi önemli olan Jüpiter’in Terazi’de ki seyahati.

Jüpiter Terazi döngüleri geçmişte; 1909/10 – 1921/22 – 1933/34 – 1945/46 – 1957/58 – 1969/70 – 1980/81 – 1992/93 – 2004/05 yıllarında yaşandı.

Bu yıllara şöyle bir göz attığımızda daha çok siyaset, para birimleri ve küresel hareketleri görürüz. Nazi Partileri’nin Avrupa’da iktidara gelişleri(1933-34) , Sovyet Sosyalist Cumhuriyetinin kuruluşu (1922) , AET kuruluşu(1957, Daha sonra AB ne dönüştü) , Euro para biriminin kabulü, yüksek riskli yatırım ve ticaret faaliyetlerinin önünün açılması (1992-93) olaylarında hep Jüpiter’in Terazi burcundaki hareketini izleriz. Bu hareketler ise bir diğer Jüpiter Terazi döngüsünde sonlanmıştır.

Şimdi ise, bir yanda AB içinde büyüyen ödenemeyecek büyük borç krizleri, İngiltere’nin AB’den ayrılıyor olması ile diğer AB ülkelerinin Jüpiter Terazi burcundan çıkarken Eylül-Ekim 2017 gibi AB’den ayrılmak için referanduma gitmeleri söz konusu olabilir.

Terazi’de ki Jüpiter önümüzdeki zaman için küresel bankacılık ve finans sistemlerinde yaratacağı dengesizlikle birlikte bu sistemlerde yeniden yapılanmayı gerektirecek süreci de ortaya çıkaracak. 2017 Ekim başlarına kadar bankacıların büyük riskler alması ve işler yolunda giderse bir süreliğine büyük ganimetlerin ortaya çıkacağı bir zamanı da ortaya çıkaracaktır.

Terazi Jüpiter sürecinde, bir çok şirketin iflasına tanık olabiliriz. Bu çok kötü bir süreç zannedilebilir fakat Uranüs’ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte küresel bir yeniden yapılanmanın gereğinin de  başlangıcını yaratacaktır.

Yay burcunda Satürn/Mars/Ay,  Terazi burcunun yöneticisi Venüs’e (Finans sistemleri) küresel bir yaratıcılık kazandırmakta.  Jüpiter ise 12. Evden Güneş ve Merkür’le kavuşum yapmakta. Gizli güçlerin bu konudaki faaliyetleri söz konusu. Aynı üçlülerin Balık Burcunda ki Neptün e yaptığı T kare görünüm ise uluslar arası ticaret/bankacılık  sistemlerinin yaratıcı ve diplomatik yollarla çözümlenebileceği fakat hayal kırıklığı  ile birlikte halkların duygusal ruh hallerinin(Ay), kısıtlanmış (Satürn) ve öfke (mars) içinde sonuçlanacağına  işaret ediyor.

Şimdi ise Terazi burcunda 5 Şubat 2017 den beri geri hareketini sürdüren Jüpiter doğru hareketine dönüş yaptı. Eylül 2017 ortalarına kadar,  geri harekette yaşanan süreci sahte bir rüyadan uyanış olarak değerlendirebilirim.

Jüpiter’in adalet terazisi elbette kendini küresel olarak işçi sınıfının uyanışı olarak ta gösterecektir.

Jüpiter Terazi hareketi sırasında 14-18  Ağustos tarihlerinde   büyük güneş tutulması öncesinde Plüto’yu Venüs’le olan T karenin ucuna yerleştirerek güç yapılarının değişmesi için son kez zorlayacak.

17 Eylül itibariyle ise uçurtma dediğimiz görünüm kalıbıyla Uranüs’e Terazi burcundan son görünümünü gerçekleştirecek.  Satürn /Venüs arasındaki 120 derecelik görünümün ortasından Uranüs’ün karşısına çıkacak. Son derece gergin bir dönem de olsa uluslar arası sözleşmeler ve anlaşmaların ortaya konacağına veya konmuş olduğuna işaret edecek. Bu dönem iş hedeflerini büyütmek ve genişletmek için oldukça güzel bir dönem olacaktır.

İşte fırsatlar zamanı denen zaman.

 

Kaynak:

Mitoloji Sözlüğü, Azra Erhat

Donald L. Wasson, Ancient History  Encyclopedia

Samuel Smith

Yazarın Diğer Yazıları

img Astrolog Yasemin
Jüpiter'in Gölgesi

Popüler astroloji’de BÜYÜK ŞANS olarak değerlendirilen Jüpiter gerçekten büyük şans mı acaba? devamını oku »

24.07.2017 23:27
img Astrolog Yasemin
Jüpiter'in Gölgesi

Popüler astroloji’de BÜYÜK ŞANS olarak değerlendirilen Jüpiter gerçekten büyük şans mı acaba? devamını oku »

24.07.2017 23:27
img Astrolog Yasemin
Jüpiter'in Gölgesi

Popüler astroloji’de BÜYÜK ŞANS olarak değerlendirilen Jüpiter gerçekten büyük şans mı acaba? devamını oku »

24.07.2017 23:27
img